La Adrenalin Park, puteți descoperi multe elemente gândite special în spiritul respectării mediului și integrării naturale în peisaj. De la arhitectura organică a cabanei, până la jocurile educative despre fauna și flora locală sau sistemele de întreținere ale activității zilnice, filozofia Adrenalin Park este de a educa prin exemplul propiu și prin bune practici. În acest articol ne vom concentra pe soluția ecologică pentru epurarea și refolosirea apei uzate: stația biologică de epurare cu recircularea nămolului.

Sistemul complet de epurare și refolosirea apei uzate menajere utilizată la Adrenalin Park respectă cele mai înalte norme de calitate și securitate privind epurarea apelor menajere în mediu natural. Parametrii calitativi ai efluentului permit refolosirea sau evacuarea acesteia în sol, în condiții de utilizare rațională și eficientă.

Prin construcție și funcționare, stația de epurare este un produs ecologic eficient, unde nu este permisă introducerea în instalație a agenților toxici și a biacidelor, deoarece acestea împiedică purificarea apei prin diminuarea acțiunii bacteriilor, tot procesul fiind astfel pur ecologic.

Funcționarea instalației este optimizată, fiind comandată de un microprocesor, care controlează derularea proceselor de epurare în 5 etape: alimentare, aerare, sedimentare, evacuarea apei epurate și evacuarea surplusului de noroi.

Trebuie remarcat faptul că evacuarea apei epurate se face într-un rezervor-colector, de unde apa epurată este pompată printr-un sistem de igienizare cu raze UV, în rezervoarele toaletelor, minimizând astfel consumul de apă potabilă.

Prin implementarea acestui sistem, Adrenalin Park contribuie la protecția mediului înconjurător prin creșterea sustenabilă a confortului și calități vieții într-un mediu natural excepțional.

Ca și până acum, încurajăm elevii, studenții, cadrele didactice, părinții, bunicii și vizitatorii în general să ne adreseze întrebări despre proiect, despre cum lucrăm și cum veghem la integrarea unui stil de viață sănătos în mediul contemporan.

O atitudine ecologică presupune și respectarea anumitor principii simple:

1. Economisim resursele: la Adrenalin Park ne străduim să facem economii de energie electrică și termică; încercăm să controlăm debitul apei și volumul apei utilizate pentru activități curente; colectăm selectiv deșeurile și reciclăm tot ce se poate.

2. Folosim materialele într-o manieră sustenabilă: pentru întreșinerea amplasamentului Adrenalin Park folosim pe cât posibil materiale nepoluante și materiale ce respectă condițiile de protecție a mediului.

3. Propunem un stil de viață sănătos: prin activitățile propuse în cadrul și în jurul Adrenalin Park ne concentrăm asupra promovării unui stil de viață activ, prin mișcare în mijlocul naturii. În plus, aducem în atenția publicului activități de cunoaștere a mediului înconjurător – de la floră, faună și fenomenele naturale ale zonei.

4. Design inteligent: prin arhitectura organică a cabanei turistice Adrenalin Park, complexul parcului de aventură se încadrează în mod natural în mediul înconjurător. Din punct de vedere al construcției s-au respectat principiile arhitecturii organice și de mediu.

5. Unicitatea locului: situat în mijlocul pădurii Făget, complexul Adrenalin Park atrage atenția asupra elementelor unice ale zonei protejate din masivul Feleac. Ne dedicăm în mod activ menținerii zonei în bune condiții și în educarea publicului ce practică cățărarea pe trasee forestiere sau parcurge trasee de ciclism sau drumeție în și dinspre Feleac.

În speranța că veți aprecia atitudinea noastră față de mediu și comunitate, vă invităm la aventură în natură! Detalii la telefon 0732 040 434.