În urma întrebărilor primite referitor la echipament, în mod special din partea părinților și însoțitorilor grupurilor de copii și juniori, revenim cu recomandări legate de ținuta corespunzătoare în parcul de aventură, pe timp de toamnă. Echipamentul potrivit este secretul cnfortul termic pentru orice activitate în aer liber. La Adrenalin Park întreaga familie se va simți bine, trebuie doar să fim corect îmbrăcați și încălțați.

Toamna, ne pregătim de intemperii!

Toamna în zona Clujului este una rece, cu ploi și averse!În aceste condiții, suntem adeseori întrebați: CUM TREBUIE SĂ MĂ ECHIPEZ PENTRU PARCUL DE AVENTURĂ? Sau CUM SĂ ECHIPĂM COPIII PENTRU PARCUL DE AVENTURĂ?

Echipamentul personal trebuie să corespundă derulării activităților fizice la temperaturi mai joase, dar cu variații potențiale semnificative în timpul unei zile.

În pădure, într-o zonă cu climă plăcută, tip continental moderată, echipamentul outdoor de toamnă va include:

1 / Îmbrăcăminte:

Ținută sport, confortabilă, respirantă, care să permită mișcarea completă a corpului pe traseele suspendate și aerisirea acestuia, compusă din:

stratul de corp adecvat vârstei (copii / juniori / adulți / seniori)

stratul principal: bluză cu mânecă lungă și/sau colanți în funcție de confortul termic al fiecăruia

stratul exterior de protecție în caz de vânt și precipitații: jachetă ușoară antivânt și impermeabilă (de preferat cu capișon/glugă), pantaloni sport antivânt, flexibili, impermeabili

protecție extremități :

pentru cap (căciulă/bonetă/bandană)

pentru mâini (mănuși tehnice de toamnă pentru a putea manevra carabinierele și scripetele)

pentru picioare (șosete sport, adecvate înălțimii încălțămintei)

 

2/ Încălțăminte:

Încălțăminte outdoor, sport sau de drumeție, care să îndeplinească următoarele cerințe:

-să fie confortabilă pe picior

-să fie impermeabilă

-să aibă o talpă aderentă (antiderapantă)

 

3/ Accesorii:

  • Se recomandă să evitați purtarea accesoriilor pe traseele de aventură (lanțuri, pandantive, brățări largi, cercei lungi – mai ales în cazul doamnelor și domnișoarelor) din motive de siguranță.

 

4/ Echipamentul de protecție este pus la dispoziție de către Adrenalin Park și include:

  • ham de escaladă (copii & adulți) pentru trasee de aventură, reglabil, dotat cu lonje, carabiniere cu clapetă autoblocantă și scripete
  • cască de protecție

 

Deoarece activitatea fizică pe traseele forestiere înalte este destul de solicitantă, vă rugăm să țineți cont de faptul că vă veți încălzi și veți transpira. Este recomandat ca hainele să absoarbă transpirația și să respire.

 

Ingredientele unei experiențe frumoase în parcul de aventură

Parcurgerea traseelor de aventură toamna este o experiență cu atât mai frumoasă cu cât suntem mai bine pregătiți, mental și fizic.

  • Echipați-vă corespunzător!
  • Porniți cu o atitudine pozitivă și zâmbetul pe buze!
  • Veniți cu un prieten, cu un grup de prieteni sau cu familia. Veți avea un partener de cățărare și veți face schimb de experiență. 🙂
  • Fiți atenți la indicațiile primite pe traseul de inițiere!
  • Odihniți-vă când simțiți nevoia. Ați venit să vă relaxați. 🙂
  • Comunicați cu monitorii din parcul de aventură. Personalul este întotdeauna dispus să vă ofere sfaturi și să vă ghideze. 🙂

În speranța că toate aceste informații vă sunt de folos, vă invităm să petrecem toamna la Adrenalin Park!

––––––––-

Pentru rezervări și detalii suplimentare vă rugăm să ne contactați direct prin mail – office@adrenalinpark.ro sau telefon: 0744.179.120.