Parcul de aventură din Cluj, Adrenalin Park s-a remarcat în sezonul vară/toamnă 2014 prin implicarea în acele acțiuni ale comunității care sprijină performanța. Una din acțiunile de acest gen a fost proiectul educațional Creatori de viitor – Champions United, derulat în perioada 9-12 octombrie 2014, la Cluj Napoca. Parcul de aventură din Cluj, Adrenalin Park, a răspuns inițiativei organizatorilor – Asociația 11even, reprezentată prin dl. Ovidiu Neamțu – ce a reunit elevi de liceu cu performanțe deosebite în educație, sport și leadership școlar din județele Bihor, Hunedoara și Neamt. 

Parcul de aventură din Cluj, Adrenalin Park, a aderat la scopul programului Creatori de viitor / Champions United de a crea o comunitate puternică și unită de tineri perseverenți, ambițioși și cu rezultate deosebite în anii de școală și de liceu.

Pentru proiectul din toamna lui 2014 – Champions United – selecția liceenilor din cele trei județe (Hunedoara, Bihor si Neamt) s-a făcut împreună cu Inspectoratele Școlare, Consiliul Județean al Elevilor și alte organizații locale active în domeniile educațional, sportiv sau cultural. Reprezentanții parcului de aventură din Cluj au fost încântați să se alăture acestei suite de parteneri, cu care de altfel a demarat dezvoltarea unor proiecte deicate școlarilor și elevilor din județ.

Între participanți s-au regăsit  olimpici naționali la matematică, limba și literatura română, limbi clasice, fizică sau religie, campioni mondiali și naționali la karate tradițional sau tineri care au implementat diverse proiecte extrașcolare în comunitatea în care trăiesc și studiază.

Iată ce declară Alexandru Balaș, elev la liceul de informatică din Cluj Napoca, participant în prima ediție a taberei Creatori de viitor desfășurată în luna iunie a acestui an și selectat ca și coordonator în cadrul proiectului Champions United: “Șansa de a comunica și interacționa cu alți adolescenți de vârsta mea, fiecare cu reușite din domenii variate, a fost ceva senzațional pentru mine. Pur și simplu ideea de a aduce oameni cu identități complet diferite în același loc și de a-i stimula să lucreze împreună mi se pare o idee genială. Trebuie să înțelegi și să accepți cum gândește fiecare dintre aceștia, apoi să te integrezi, provocare prin care toți trecem în viața de zi cu zi, dar acum dusă la cu totul alt nivel. Aici se leagă prietenii puternice ca în nici un alt loc.(…)”.

Parcul de aventură din Cluj, a completat cu diversitate și bună dispoziție o agendă deja interesantă ce a avut ca punct central competiția de proiecte „Viziunea unui nou sistem educațional”.

pic 12Proiectul Creatori de viitor 2014 a beneficiat de prezența a 3 mentori ce au susținut sesiuni de training de dezvoltare personal pe următoarele tematici: viziune, trenduri și globalizare, gândire strategică, leadership, muncă de echipă, gândire creativă. Aceștia au fost dl. Philipp Kandal (antreprenor și investitor, a cărui aplicație de navigație a fost descărcată de peste 4 milioane de persoane), Teodora Migdalovici (ambassador Cannes Lions în România și unul din cei mai apreciați experți în personal branding din țara noastră) și Adrian Băcanu (fost General Manager Procter&Gamble Moldova).

Alături de Banca Transilvania și de Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, Adrenalin Park s-a implicat în proiect găzduind acești tineri deosebiți pentru o dimineață în cadrul parcului de aventură de lângă Casele Micești, din Feleac.

Parcul de aventură din Cluj a considerat că o vizită la Adrenalin Park va fi un context propice dezvoltării personale a acestor tineri deosebiți. Parcurgerea traseelor de aventură i-a provocat la depășirea unor limite fizice și psihice. Zâmbetele întregii echipe Creatori de viitori ne-a dat de înțeles că scopul ieșirii în parcul de aventură a fost atins: tinerii au deprins câteva tehnici de cățărare pe trasee aeriene între copaci, au descoperit riscurile dar și satisfacția performanțelor sportive la înalțime și au putut testa ei înșiși importanța autoasigurării, autocontrolului și coordonării propriului corp.

Un material video despre experiența din timpul sesiunilor de proiect, a vizitei la parcul de aventură, a turului din Cluj-Napoca și alte momente pot fi accesate aici.