Parcul de aventură din Cluj, Adrenalin Park va fi una din cele mai noi destinații de relaxare activă ale zonei în 2015. Calendarul rezervărilor în parcul de aventură din Cluj pentru anul 2015 a început deja să se completeze. Cele 12 trasee pe care parcul de aventură din Cluj le-a pus la dispoziția publicului în 2014 au devenit o adevărata atracție a Clujului pentru cei ce iubesc natura, mișcarea și provocarea. Programele inițiate de parcul de aventură împreună cu instituțiile de învățământ din județ și cu organizații private ce stimulează educația prin sport se dovedesc a fi foarte antrenante și utile.

Parcurile de aventură sunt încă un concept relativ nou pe piața românească de relaxare activă. Trebuie știut însă că un parc de aventură cu trasee aeriene poate fi un loc ideal pentru relaxarea întregii familii. Un parc de aventură profesionist va lua în considerare distribuția traseelor pe categorii de vîrstă și nivele de dificultate, astfel încât un pubklic cât mai larg să descopere plăcerea cățăratului în copaci.  

Fiind proiectat ca un parc de aventură la standard european, Adrenalin Park este în prezent cel mai complex parc de aventură din județul Cluj. Deschis în 15 august 2014, acest parc de aventură întâmpină publicul cu un set de 12 trasee aeriene: 3 trasee de aventură pentru copii, 1 traseu de inițiere pentru adulți, 6 trasee de aventură pentru adulți și 2 tiroliene spectaculoase.

Prin amplasare, acest parc de aventură se prezintă turistului aflat în trecere prin Cluj dar și localnicilor ca o destinație de relaxare activă, ușor accesibilă cu mașina, bicicleta sau printr-o drumeție. În 2015, echipa parcului de aventură anunță deschiderea sezonului în preajma lunii martie, odată cu sosirea primăverii.

Pe cei ce au deja o agenda stabilită pentru trimestrul I și II al anului 2015, îi informăm că rezervările se pot face deja la telefoanele afișate. Parcul de aventură din Cluj încurajează planificarea rezervărilor din timp, deoarece o bună organizare duce la o experiență mai plăcută a organizatorilor și invitaților lor.

Din experiența sezonului 2014 am remarcat tendința persoanelor sportive de a face un circuit tip ciclism -cățărare – ciclism. Astfel o dimineață sau o dupa-amiază activă poate include un tur pe bicicletă până la parcul de aventură Adrenalin Park, 2 ore de cățărat pe traseele aeriene, și retur spre oraș sau localitatea de pornire. Această formulă oferă atât beneficiile ciclismului combinat (șosea și teren accidentat), cât și cele ale cățăratului pe trasee suspendate între copaci: tonifierea mușchilor și articulațiilor, reducerea nivelului de colesterol, mărirea capacității de ventilație a plămânilor, reglarea tensiunii arteriale, mărirea capacității de coordonare a corpului și creșterea vitezei de reacție.

În paralel cu organizarea unui circuit cultural si de relaxare în cadrul municipiului Cluj-Napoca și împrejurimi, opțiunea petrecerii unei sesiuni de cățărat pe traseele din cadrul Adrenalin Park devine o alternativă atractivă pentru menținerea în formă maximă.