Parcul de aventură de lângă Cluj, Adrenalin Park, a făcut senzație în 2014 prin deschiderea a 12 trasee către publicul larg amator de aventură, cățărare la înălțime și mișcare în aer liber! Sub deviza “Trăiește aventura!”, parcul de aventură din județul Cluj – Adrenalin Park – propune oaspeților săi o experiență intensă, originală prin abordare și implementare. Deschis publicului din data de 15 august 2014, Adrenalin Park și-a îndeplinit promisiunea și a lansat pe piața turismului și serviciilor de agrement regional un nou obiectiv: un parc de aventură la standarde internaționale, dotat și echipat tehnic pentru a găzdui oaspeți de toate vârstele, de la copii până la seniori.

Ce a însemnat 2014 pentru parcul de aventură din Cluj? Pe scurt: formarea unei echipe cu care ne mândrim și primirea în siguranță a circa 4000 de oaspeți pe parcursul a trei luni de activitate.

Sezonul de aventură 2014 pentru Adrenalin Park: un sezon scurt dar intens!

Deoarece un sezon de aventură în aer liber cuprinde teoretic 8 luni calendaristice (din martie până în octombrie), iar Adrenalin Park s-a deschis spre finalul sezonului (în 15 august 2014), pentru noi sezonul de aventură din 2014 a fost unul foarte scurt. Vremea fiind preponderent frumoasă în toamna anului 2014, parcul de aventură a fost dechis în regim special de extrasezon și în intervalul 1 – 15 noiembrie 2014. Deși octombrie a avut două săptămâni ploioase și cu un vânt neprietenos, în luna noiembrie vremea s-a înduplecat și ne-a oferit alte două săptămâni însorite, cu temperaturi mia joase bineînțeles. Ne-am bucurat însă de oaspeți numeroși încă din prima zi de funcționare: circa 4000 de persoane au trăit experiența cățăratului în parcului de aventură de lângă Cluj, sat Feleac, lângă Casele Micești.

Momente marcante ale sezonului de aventură 2014 la Adrenalin Park

Parcul de aventură din Cluj a trecut prin câteva momente de vârf alături de oaspeții și partenerii săi. În retrospectivă, fiecare zi a avut un moment special, un detaliu care ne-a marcat și care a transformat sezonul de deschidere al Adrenalin Park într-o mare aventură. Enumerăm mai jos câteva din aceste momente:

-Deschiderea parcului de aventură către publicul larg: 15 august 2015. Una din cele mai calde zile ale verii 2014, cu o maximă de 30 grade Celsius, vineri 15.08.2014 a dat tonul celui mai fierbinte weekend al anului. Primii oaspeți au pășit pe poarta parcului de aventură: adrenalină la maxim! – trasee noi, oaspeți noi (din care unii fuseseră prin parcurile de aventură din Europa și analizau cu un ochi mai critic amplasamentul), solicitări inedite și multă voie bună. Duminică aveam deja 100 de persoane/zi prezente în parc. Luna plină din acea perioadă a fost de bun augur pentru deschiderea parcului de aventură din pădurea Făget. Fiind concentrați pe siguranța cățărătorilor și pregătirea acestora înainte de a le da accesul pe trasee, inaugurarea parcului de aventură a fost una prietenoasă, într-un cadru simplu în care toată lumea să se poată simți în largul său.

-Cea mai aglomerată zi din parcul de aventură: 12 octombrie 2014. După un început de weekend deja intens, duminică, 12.10.2014 a marcat vârful de sezon pentru parcul de aventură proaspăt deschis. Circa 300 de adulți și copii și-au petrecut ziua la Adrenalin Park. A fost o zi însorită, cu o maximă de 21 grade Celsius și o medie de 15 grade Celsius – o temperatură optimă pentru efort în aer liber și mișcare în natură. Am privit cu admirație și respect oaspeții parcului de aventură care deja asimilaseră tehnicile de cățărarea pe trasee suspendate între copaci și împărtășeau această experiență celor dragi. Programele noastre pentru școlari și elevi începeau să dea roade, aceștia venind în grupuri organizate la parcul de aventură.

-Cea mai aglomerată săptămână în parcul de aventură: 8 – 14 septembrie 2014. Cum era de așteptat, ultima săptămână a vacanței de vară a atras micii aventurieri pe trasee împreună cu părinții și coordonatorii școlilor de vară. Au fost șapte zile de vreme bună, fără nori, cu o medie a săptămânii de 20 grade și o briză caldă dinspre sud. Înainte de începerea școlii, copiii și juniorii doreau să mai guste din aventura verii, de această dată chiar pe traseele de aventură!

-Cea mai frumoasă seară la Adrenalin Park: 31 octombrie 2014. În ciuda vremii neprietenoase de la acea dată, Haloween-ul în parcul de aventură de lângă Cluj a fost feeric. Ca într-o pădure fermecată, zeci de dovleci sculptați au împânzit perimetrul…! Când se lăsase întunericul, doar aceste figurine iluminate cu lumânări se mai întrezăreau prin pădure, spre deliciul celor care au avut curajul să se aventureze până la parc.

-Cea mai provocantă lună în parcul de aventură: noiembrie 2014. Chiar dacă vremea a fost capricioasă, cu temperaturi apropiate de zero grade Celsius, au fost persoane care nu s-au speriat de soarele cu dinți sau cerul acoperit al iernii timpurii. La cererea acestor grupuri, parcul de aventură i-a găzduit pe traseele de aventură. Satisfacția cățărătorilor a fost mare, iar noi îi felicităm pentru atitudine și disciplina de care au dat dovadă.  

Din culisele sezonului de aventură 2014 la Adrenalin Park

Pentru că totul a început mult mai devreme de data deschiderii parcului de aventură pentru public, putem spune că 2014 a însemnat un efort intens de execuție și coordonare. Cele 9 trasee pentru adulți și cele 3 trasee pentru copii au fost executate cu o maximă atenție la detalii și la îndeplinirea tuturor condițiilor de siguranță necesare derulării acestei activități.

Echipa de monitori și operatori ai parcului de aventură a dat dovadă de implicare în toate activitățile organizate și dorește să îmbunătățească permanent calitatea serviciului oferit. Am apreciat cooperarea oaspeților din parcul de aventură și a coordonatorilor grupurilor organizate. Prioritatea tuturor este siguranța pe traseele de aventură și oferirea instructajului optim pentru ca fiecare să poată parcurge independent și corect fiecare segment aerian.

Pentru 2015, parcul de aventură din Cluj pregătește deschiderea zonei de relaxare a oaspeților parcului și un program de aventură divers, adaptat diferitelor categorii de public.