Avem plăcerea de a invita coordonatorii activităților din cadrul programului național “Școala Altfel2017 la aventură pe traseele de escaladă în copaci din Adrenalin Park, jud. Cluj, com. Feleacu, Casele Micești. Cele 14 trasee de aventură includ: 3 trasee pentru copii sub 140 cm, 10 trasee pentru juniori & adulți,  și 1 traseu de lucru în echipă! În plus, puteți condimenta experiența cu o drumeție prin masivul Feleac, o plimbare în pădurea Făget, un circuit de ciclism către și dinspre Adrenalin Park sau programul de descoperire a frumuseților din natură derulat în parteneriat cu catedra de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai “Miile de minuni ale naturii – Casă de joacă intercativă”.

Perioade programȘcoala Altfel

Programul de desfăşurare a activităților din cadrul programului “Școala Altfel” a fost flexibilizat. “Școala Altfel” se va întinde pe durata a 5 zile lucrătoare, lăsând la decizia comunităţii şcolare perioada pentru derularea programului, după cum urmează:

 • 27 februarie – 31 martie 2017
 • 15 mai – 9 iunie 2017  

Reprezentanții grupurilor de elevi din învăţământul preşcolar şi primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal sunt invitați să ne contacteze pentri detalii la adresa office@adrenalinpark.ro sau telefon 0744179120.

Activități practicate în cadrul programului “Școala Altfel” la Adrenalin Park

1. Escalada pe trasee forestiere înalte

O activitate nouă încă în România, escalada pe trasee forestiere înalte / cățărarea în copaci și deplasarea pe trasee tiroliene aduce tinerilor o componentă de învățare și dezvoltare personală imbatabilă!

Școlarii și elevii vor învăța:

 • Utilizarea echipamentului tehnic: ham de alpinism, carabiniere autoblocante și scripete
 • metode de autoasigurare și reguli de siguranță
 • tehnici de deplasare pe traseele cu obstacole și pe traseele tiroliene
 • deplasarea în autonomie pe traseele de aventură

2. Cunoașterea naturii prin programul “Miile de minuni ale naturii – casă de joacă interactivă”

Organizat de asociația “APÁTHY ISTVÁN EGYESÜLET” în colaborare cu Adrenalin Park şi Facultatea de Biologie şi Geologie, Universitatea Babeş-Bolyai, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, proiectul „Miile de minuni ale naturii – casă de joacă interactivă” aduce o nouă perspectivă asupra valorilor științei și valorilor naturale.

Prin acest program școlarii și tinerii vor învăța:

 • despre flora și fauna specifică masivului Feleac și pădurii Făget
 • elemente de protecția mediului
 • utilizarea instrumentelor de analiză și observare precum: lupa, microscopul, binoclul, etc.

 3. Jocuri de echipă

 Pentru elevii din gimnazii și licee, școli profesional şi postliceale,  organizăm circuite de jocuri de echipă prin care tinerii descoperă:

 • importanța echipei
 • importanța planificării
 • metode de comunicare și cooperare
 • tehnici și metode de orientare în spațiu

 

4. Drumeție și ciclism montan

Pentru a completa experiența micilor și tinerilor aventurieri, coordonatorii grupurilor pot opta și pentru integrarea în program a unor drumeții sau circuite de ciclism spre și dinspre Adrenalin Park. Traseele turistice sunt marcate și au fost deja parcurse cu brio de către copii de toate vârstele. Depinde doar de condițiile meteo ale zilei.

 

 

 

5. Experiență culinară: masă tradițională sau picnic cu colegii de clasă la Adrenalin Park

Ca o componentă importantă a excursiei la parcul de aventură, servirea mesei poate fi făcută pe terasa Adrenalin Park. În funcție de numărul participanților și preferințe vă putem oferi meniuri de grup prestabilite cu porții și prețuri pentru copii, meniuri tradiționale (de exemplu: gulyás local, supe locale) sau meniuri moderne (fantasticele tipuri de hamburger Adrenalin Park, de exemplu.) Toate sunt delicioase și mult aprecioate de tinerii care au fost deja la parcul de aventură.

 

 

6. Introducere în cultura ecologică

Deoarece complexul Adrenalin Park se compune din perimetrul dedicat escaladei în copaci și o cabană turistică, vizita ghidată la amplasament va oferi informații despre:

 • arhitectura organică
 • traseele forestiere la înălțime
 • soluții ecologice de funcționare în mijlocul naturii
 • metode de protecție a mediului

Pentru a construi un program cât mai interesant și atractiv pentru școlari și elevi, screiți-ne direct la adresa office@adrenalinpark.ro .