START PROGRAMĂRI pentru grupurile de școlari și elevi ce doresc să vină cu clasa la parcul de aventură! Ca în fiecare an invităm coordonatorii activităților din cadrul programului național “Școala Altfel” 2018 la aventură pe traseele de escaladă în copaci din Adrenalin Park, Cluj, comuna Feleacu, Casele Micești. Cele 14 trasee de aventură includ: 3 trasee pentru copii sub 140 cm, 10 trasee pentru juniori & adulți,  și 1 traseu de de echipă! Puteți îmbogăți programul cu o frumoasă drumeție prin masivul Feleac, prin pădurea Făget, o rută de ciclism către și dinspre Adrenalin Park sau cu programul de cunoaștere a naturii derulat în parteneriat cu catedra de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai “Miile de minuni ale naturii – Casă de joacă intercativă”.

 

Perioade program “Școala Altfel

Programul de desfăşurare a activităților din cadrul programului “Școala Altfel” este la alegerea unităților de învățământ și se derulează pe durata a zile lucrătoare.

Reprezentanții grupurilor de elevi din învăţământul preşcolar şi primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal sunt invitați să ne contacteze pentru detalii la adresa office@adrenalinpark.ro sau telefon 0744179120.

ACTIVITĂȚI DEDICATE PROGRAMULUI  “Școala Altfel” la Adrenalin Park

1.Escalada pe trasee de aventură

Escalada sau cățărarea în copaci și parcurgerea tirolienelor aduce copiilor o componentă de autodescoperire și dezvoltare personală deja recunoscută!

Școlarii și elevii vor învăța:

– utilizarea echipamentului tehnic: ham de alpinism, carabiniere autoblocante și scripete

– metode de autoasigurare și reguli de siguranță

– tehnici de deplasare pe traseele cu obstacole și pe traseele tiroliene

– deplasarea în autonomie pe traseele de aventură

2.Cunoașterea naturii prin “Miile de minuni ale naturii – casă de joacă interactivă”

Asociația “APÁTHY ISTVÁN EGYESÜLET” în colaborare cu Adrenalin Park şi Facultatea de Biologie şi Geologie, Universitatea Babeş-Bolyai, aduce prin proiectul „Miile de minuni ale naturii – casă de joacă interactivă” o nouă perspectivă asupra valorilor științei și valorilor naturale.

Școlarii și tinerii vor învăța:

– despre flora și fauna specifică masivului Feleac și pădurii Făget

– identificarea speciilor de păsări, de animale și insect

– identificarea frunzelor, semințelor și fructelor

– elemente de protecția mediului

– utilizarea instrumentelor de analiză și observare precum: lupa, microscopul, binoclul, etc.

3.Jocuri de echipă

Elevii din gimnaziu și liceu, școli profesionale şi postliceale,  pot parcurge circuite de jocuri de echipă prin care descoperă:

– importanța muncii în echipă

– importanța planificării

– metode de comunicare și cooperare

– tehnici și metode de orientare în spațiu

4.Drumeție și ciclism montan

Pentru a completa experiența micilor și tinerilor aventurieri, coordonatorii grupurilor pot opta și pentru integrarea în program a unor drumeții sau circuite de ciclism spre și dinspre Adrenalin Park. Traseele turistice sunt marcate și au fost deja parcurse cu brio de către copii de toate vârstele. Plimbările se pot organiza si de la Adrenalin Park, dupa terminarea activității de escaladă în copaci. Depinde doar de condițiile meteo ale zilei.

 

 

5.Preparate tradiționale la Adrenalin Park

Ca o componentă importantă a excursiei la parcul de aventură, servirea mesei poate fi făcută pe terasa Adrenalin Park. În funcție de numărul participanților și preferințe vă putem oferi meniuri de grup prestabilite cu porții și prețuri pentru copii, meniuri tradiționale (de exemplu: gulyás local, supe locale) sau meniuri moderne (delicioasele hamburgere Adrenalin Park, de exemplu.) 

 

 

6.Introducere în cultura ecologică

Adrenalin Park se include perimetrul dedicat escaladei în copaci și o cabană turistică cu o arhitectură deosebită. Veți avea șansa să descoperiți mai multe despre:

– arhitectura organică

– traseele forestiere la înălțime

– soluții ecologice de funcționare în mijlocul naturii

– metode de protecție a mediului

Pentru a construi un program cât mai interesant și atractiv pentru școlari și elevi, screieți-ne direct la adresa office@adrenalinpark.ro .