Începând cu data de 15 august 2014, Clujul va avea un prim parc de aventură la standarde internaționale, Adrenalin Park situat lângă Casele Micești, in zona Feleac. Un cadru deosebit în mijlocul pădurii, departe de agitația urbană, va întâmpina vizitatorii la aventură, pe traseele aeriene suspendate pe copaci. 

Adrenalin Park propune publicului clujean 12 trasee de aventură compus din: 10 trasee suspendate și 2 trasee tiroliene. Pentru deliciul celor mici și pentru a promova activitățile în aer liber împreună cu familia, 3 din cele 10 trasee suspendate sunt destinate în exclusivitate copiilor.

Proiectul este finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Beneficiarul este Adrenalin Park, iar valoarea toatală a investiției este 481.592,00 Euro din care: finanțare publică: 197.711,00 Euro. Proiectarea și execuția a fost realizată de către societăți specializate în amenajarea parcurilor de aventură, cu îndeplinirea tuturor criteriilor de eligibilitate.

Traseele suspendate pe copaci formează un sistem complex de obstacole propice pentru dezvoltarea abilităților de agilitate, deprinderi tehnice și sportive, dar a căror element indispensabil este și sistemul de siguranță. Obstacolele și exercițiile parcului de aventură devin pe parcurs tot mai complexe și mai dificile, punându-se accent pe dezvoltarea coordonării. Jocurile sau obstacolele instalate pe fiecare traseu au menirea de a face parcurgerea acestora o experiență provocatoare și antrenantă pentru persoane amatoare. Pentru adulți au fost concepute 2 trasee de inițiere, urmând ca aceștia să parcurgă progresiv restul traseelor, pe diferite grade de dificultate.

La traseul destinat exclusiv copiilor s-a avut în vedere ca elementele de joc să fie montate în așa fel încât să-i permită părintelui să-și urmărească și să-și conducă copilul de-a lungul traseului în siguranță. Traseul copiilor are mai multe grade de dificultate, astfel copii din mai multe categorii de vârstă pot parcurge cu succes traseele potrivite vârstei lor. Datorită instalațiilor montate și din motive de siguranță, aceste trasee pot fi utilizate de către copii cu vârsta minimă de 3 ani până la cei cu o înălțime maximă de 140 cm.

La fel ca în marile parcuri de aventură din străinatate, siguranța este elementul primordial de care echipa Adrenalin Park se îngrijeste. Pentru a garanta siguranța deplină în parcul de aventură se va purta echipament de alpinism conform clasificarilor UIAA (Federația Internațională de Alpinism și Escaladă). Echipamentul achiziționat este furnizat de PETZL, unul din cei mai importanți producători de echipamente de escaladă și alpinism din lume.

Intenția noastră este de a crea un spațiu în care să atragem oamenii în natură, angrenându-i în activități interesante ce contribuie la dezvoltarea abilităților și deprinderilor sportive. Adrenalin Park se dorește a fi o destinație suficient de aproape, dar suficient de departe încât să permită familiilor, tinerilor și seniorilor să petreacă timp de calitate împreună, atât în timpul săptămânii cât și la finalul acesteia. în calitate de mamă, aș menționa că una din preocupările noastre esențiale a fost asigurarea unor activități speciale pentru copii și părinți. în acest sens, există un program de evenimente pentru întregul sezon, ce urmează să fie comunicat pe pagina oficiala a Adrenalin Park.” – declară cu entuziasm Eva Szélyes, Director General Adrenalin Park.

Demarat în iulie 2014, amenajarea parcului de aventură și a punctului alimentar asociat acestuia se va derula în doua etape. Finalizarea proiectului este estimată pentru luna august 2015.

-##-

Pentru detalii și informatii suplimentare, vă rugăm să ne contactați in scris la: office@adrenalinpark.ro.