vizita MADR la AP_1Vineri, 24 iulie 2015, Minsitrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – dl. Daniel Constantin, a efectuat o scurtă vizită la Adrenalin Park, proiect specific de „Amenajare parc de aventură, amplasare punct alimentar” finanțat prin Măsura 313 „Încurajarea activităţilor turistice ” ce se încadrează în Axa III –„Îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale”.

Parte din caravana PNDR 2020, vizita in județul Cluj a Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Daniel Constantin, împreună cu secretarul de stat George Turtoi și delegația oficială organizată cu această ocazie, stimulează dialogul direct cu beneficiarii fondurilor europene. Fiind prima vizită de pe agenda zilei de 24 iulie 2015, delegația oficială a fost impresionată de aerul matinal curat din mijlocul pădurii și atmosfera prietenoasă a cabanei turistice.

vizita MADR la AP_2Adrenalin Park, reprezintă un exemplu de bună practică pentru investiţii cu o valoarea totală a investiţiei de 435.926,00 Euro (fără TVA) din care finanțarea publică se ridică la 197.711,00 Euro. Obiectivele specifice ale Măsurii 313 prin care parcul de aventură din județul Cluj a fost finanțat, sunt: crearea şi menţinerea locurilor de muncă prin activităţi de turism; creşterea valorii adăugate în activităţi de turism; crearea, îmbunătăţirea şi diversificarea infrastructurii şi serviciilor turistice și nu în ultimul rând creşterea numărului de turişti şi a duratei vizitelor.

Traseele suspendate pe copaci formează un sistem complex de obstacole propice pentru dezvoltarea abilităților de agilitate, deprinderi tehnice și sportive, dar a căror element indispensabil este și sistemul de siguranță. Obstacolele și exerciţiile parcului de aventură devin pe parcurs tot mai complexe și mai dificile, punându-se accent pe dezvoltarea coordonării. Jocurile sau obstacolele instalate pe fiecare traseu au menirea de a face parcurgerea acestora o experiență provocatoare și antrenantă pentru persoane amatoare.

În cazul traseelor destinate exclusiv copiilor s-a avut în vedere ca elementele de joc să fie montate în aşa fel încât să-i permită părintelui să-și urmărească și să-și însoțească copilul de-a lungul traseului în siguranță. Având mai multe grade de dificultate, copiii din mai multe categorii de vârstă pot parcurge cu succes traseele specifice vârstei lor. Datorită instalațiilor montate și din motive de siguranță, aceste trasee pot fi utilizate de către copii cu vârsta minimă de 3 ani până la cei cu o înălţime maximă de 140 cm.

Din perspectiva dezvoltării rurale, Adrenalin Park este menit să devină un obiectiv turistic care să contribuie la creșterea atractivității spațiului rural.

Mulțumim reprezentantilor Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Direcției Generale pentru Dezvoltare Rurală, AFIR – Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale si RNDR – Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurală pentru vizita efectuată!

Sursa foto: https://www.facebook.com/madr.ro

vizita MADR la AP_5vizita MADR la AP_3vizita MADR la AP_4