Az oktatás nemzetközi napját október 5-én ünnepeljük minden évben. Az Adrenalin Park csapata természetesen idén is közös ünneplésre teremt lehetőséget. E jeles nap célja, hogy világszerte felhívja a közösségek figyelmét az oktatás fontosságára és az oktatók rendkívüli szerepére. A tanítók és tanárok élethivatásuknak tekintik, hogy befolyásolják azt, ahogyan egy gyerek tanul, gyarapodik és felnőtté válik.

Az Adrenalin Park csapata értékes és elismert kolozsvári pedagógusokkal közösen szervez szabadtéri tevékenységeket, táborokat és nyári foglalkozásokat. Az oktatás nemzetközi napján hálásan gondolunk rájuk, megköszönjük odaadó munkájukat és szeretettel hívjuk, hogy ünnepeljünk együtt a kalandparkban!

Hogyan ünneplünk az oktatás nemzetközi napján Kolozsváron?

Kolozsvár többek között színvonalas iskoláinak köszönhetően elismert oktatási központ. Fontos megjegyezzük, hogy a tanulási folyamat már egészen kis korban elkezdődik. Éppen ezért ünnepelni hívjuk az óvodákat, elemi iskolákat, gimnáziumokat, líceumokat és egyetemeket, hogy együtt tisztelegjük azok előtt, akik hivatásuknak tekintik a jövőnemzedékének oktatását és nevelését! Íme az Adrenalin Park csapatának néhány ötlete.

Tanulóknak: mondjatok egy egyszerű köszönömöt tanáraitoknak

Kezdjétek a napot jókedvűen és hálásan. Reggel legyen első dolgotok, hogy felköszöntitek tanáraitokat és megköszönitek áldozatos munkájukat. Mondjátok el nekik, miért becsülitek és csodáljátok őket, s adjátok tudtukra, hogy értékelitek munkájukat és elhivatottságukat. Minden bizonnyal emlékezetes és kellemes meglepetés lesz számukra!

Szülőknek: találkozzatok minden pedagógussal, aki ebben a tanévben gyermekeiteket tanítja

 Mindegy, hányadikos a csemetétek, beltéri vagy kültéri találkozót szervezhettek, akár az Adrenalin Parkban, hogy ismerjétek meg a tanári kart. A szülők és a tanárok is értékelik a kötetlen eszmecserét, amelyben meg lehet tárgyalni az idei tanévet, emellett másról is lehet csevegni, a gyermekek pedig sok újat tanulhatnak az erdei környezetben.

A programból:

 • Tanösvény az Adrenalin Parkig: távolról látható a feleki meteorológiai állomás, a csillagvizsgáló, átsétálunk a Mikesi Házak (Kászoly) völgyén és az erdőfeleki Bükk egy szakaszán
 • Mászkálás a kalandpályákon és csúszkálás a tiroli pályákon
 • Az az Adrenalin Park menedékház organikus építészeti jegyeinek tanulmányozása
 • Az Adrenalin Parkban foganatosított környezettudatos megoldások
 • Közös ebéd: a tanári kar, a szülők és a diákok együtt falatoznak

Cégeknek: támogassátok egy oktatással foglalkozó civil szervezet tevékenységét

Több kolozsvári civil szervezet szervez hiánypótló oktatási programokat a hátrányos helyzetű gyermekeknek és fiataloknak. Ha egy olyan cégnél dolgoztok, amelynek nem közömbös a helyi közösség, javasoljuk, hogy szervezzetek közös programokat az említett oktatási szervezetekkel és tudatosítsátok minden munkatársatokban a tanulás fontosságát.

Iskolák, gimnáziumok, líceumok, egyetemek számára: szervezzetek ünnepséget a tanároknak!

Ha egy oktatási intézmény vezetői vagytok, az október 5-i jeles napon szervezzetek egy olyan eseményt, találkozót vagy kiruccanást, amely munkatársaitokról, a pedagógusokról szól. Több formális vagy kötetlenebb rendezvényt tudunk javasolni, de mindennél fontosabb, hogy köszönjétek meg kollegáitoknak, az oktató-közösségnek, hogy elhivatott pedagógusok.

Az Adrenalin Park elérhető és kedves javaslatokkal, ötletekkel tud segíteni minden korosztályú csoportnak!

Környezettudatos és egészségtudatos nevelés az Adrenalin Parkban

Az oktatás nemzetköz napján az Adrenalin Park csapata a környezettudatosságra nevelést ás az egészséges életmódra nevelést népszerűsíti.

Minden résztvevő, bármelyik eseményünkön, néhány érdekes dolgot tanulhat:

 • Mit jelent a magaslati kalandpályák teljesítése?
 • Mi egy kalandpark-animátor szerepe?
 • Mi a szabadtéri mozgás előnye az egészséges fizikai, szellemi, lelki gyarapodás szempontjából?
 • Mi a felelősségünk környezetünkkel szemben?
 • Milyen szerepet kell vállaljunk mindannyian, hogy jól működjön csapatunk?
 • Hogyan tudjuk megóvni a természetet?

Ha a fenti javaslatok felkeltették érdeklődéseteket, várjuk foglalásaitokat az office@adrenalinpark.ro e-mail címen vagy a 0732 040 434 telefonszámon

Foglalás a honlapon: https://adrenalinpark.ro/rezervare/