A kolozsvári Adrenalin Park már a nyári/őszi szezon kezdetétől támogatta azokat a közösségi célzatú tevékenységeket, amelyeknek fő célja a magas szintű teljesítmény ösztönzése volt, az élet és tudomány bármely területén. Az egyik ilyen kiemelt nevelési célzatú projekt a Jövő alkotói 2014 – Champions United volt, az esemény 2014. október 9-12. között zajlott Kolozsváron. A kolozsvári Adrenalin Park örömmel karolta fel az Ovidiu Neamțu által képviselt 11even Társulat kezdeményezését, amely olyan középiskolás diákokat egyesített Bihar, Hunyad és Neamț megyék térségéből, akik kiemelkedő eredményeket értek el a tudomány valamelyik területén.

A kolozsvári Adrenalin Park a Jövő Alkotói /Champions United rendezvény aktív társaként hozzájárult egy erős, összetartó és ambiciózus fiatal közösség megteremtéséhez, amelynek tagjai kiváló tanulmányi eredményeket értek el.

A 2014 őszén zajló – Champions United – programban induló fiatalok kiválasztása a három megye (Bihar, Hunyad és Neamț) területéről, az Iskolai Főfelügyelőség, a Megyei Diáktanács, illetve számos más helyi oktatási, sport vagy kulturális téren aktív társulatok segítségével zajlott. Az Adrenalin Park csapata örömmel csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, amelynek elsődleges célja a kiváló diákok felkarolása volt.

A résztvevő diákok közül sokan országos olimpiászokon nyertek díjakat matematikából, román nyelv és irodalomból, fizikából és hittanból, de a résztvevők között országos és nemzetközi karate versenyek díjazottjai is voltak. Képviseltették magukat olyan fiatalok is, akik olyan extrakurrikuláris tevékenységekben vettek részt, amelyek során sokat tettek a közösségi élet serkentéséért.

Alexandru Balaș, a kolozsvári informatikai líceum diákja és egyben a Champions United program koordinátora így nyilatkozott a Jövő alkotói táborról: “Óriási élmény volt számomra, velem egykorú, nagyon széles érdeklődésű fiatalokkal kapcsolatot teremteni. Nagyon jó ötletnek tartom, hogy a projekt serkenti a különböző személyiségű és típusú emberek együttműködését. A projektben való részvétel kiváló lehetőség arra, hogy elfogadjuk egymás gondolkodásmódját és véleményét és ez alapján beilleszkedjünk egy csoportba. Ez a jelenség a mindennapi életben is felbukkan, ugyanúgy kihívásnak számít, de itt egy más, sokkal barátságosabb közegben fogalmazódik meg. A program lehetőséget ad életre szóló barátságok kötésére is (…).”

A kolozsvári Adrenalin Park jókedvvel fűszerezte és tette változatosabbá az „Egy új oktatási rendszer jövőképe” címszó alatt zajlott versenyt.

pic 12

A Jövő alkotói 2014 projekt keretén belül három mentor, Philipp Kandal (befektető és üzletember, az általa fejlesztett navigációs alkalmazás több mint 4 milliószor volt már letöltve), Theodora Migdalovici (a Cannes Lions romániai nagykövete és az egyik legelismertebb “személyes márka” szakember) és nem utolsó sorban Adrian Băcanu (a Procter&Gamble egykori moldovai menedzsere) gondoskodott a változatos tevékenységekről. A tevékenységek a következő központi témák köré épültek: jövőkép, globalizáció és különböző irányzatok, stratégikus gondolkodásmód, vezetői képességek fejlesztése, csapatmunka és kreatív gondolkodás.

A Banca Transilvania és a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem mellé társult Adrenalin Park is jutalmazta a kimagasló eredményeket elért diákokat, akik egy élményteli reggeli tevékenységben vehettek így részt, amely az Erdőfelek községhez tartozó Mikesi házak melletti kalandparkban zajlott.

Az Adrenalin Park csapata úgy gondolta, hogy a kalandpark remek helyszín a fiatalok fejlődéséhez, mivel az akadálypályák leküzdése ösztönzi úgy a szellemi, mint a testi határok túllépését. A résztvevők mosolygós arca kiváló visszajelzés volt számunkra; ezáltal tudtuk, hogy minden Jövő alkotói 2014 tag elégedetten távozott tőlünk. A kalandparkban a fiatalok nemcsak mászási technikákat tanulhattak, hanem tudatosult bennük az egyensúly és a biztosítás fontossága.

A látogatáson készült videókat, valamint az Adrenalin Parkban töltött percek képanyagát, itt tekinthetik meg.