A kolozsvári cserkészközpont (Scouts Cluj) kalandvágyó tagjai számára a hivatalos cserkészév idén október 4.-én, az Adrenalin Parkban kezdődött. A helyszínre a merész és kitartó csapat egy gyalogtúra végállomásaként érkezett, a gyaloglás csak erősítette bennük a kíváncsiságot és a kalandvágyat.

Mivel legjobban a kis cserkészek saját szavai tükrözik élményeiket, a következő sorokban tőlük idéznénk:

***

Egy borús szombat reggel sokak számára vészjósló lehet, ezért sokan le is mondanak aznapi tervükről… a kolozsvári cserkészcsapat esetében ez nem így történt, mivel ők már rég eldöntötték, hogy látogatást tesznek az Adrenalin Parkban!

A “35-ös” végállomásán találkoztunk és lassan elindultunk az Eugen Ionesco utcán, a Bükk felé. Alig haladtunk egy keveset, már elhangzottak a jól ismert „ott vagyunk már…” és „mennyit van még…” típusú kérdések, de ez azzal volt magyarázható, hogy elég rég nem túrázott együtt a csapat, mivel a kalandparkos látogatás volt az idei cserkészév első komolyabb eseménye. A „hintánál” rövid szünetet tartottunk. Itt egy közismert, személyiség- és szerepcserés játékot játszottunk: 5-en vagy 6-an közülünk “Daria”-vá változtak, akiknek kedvenc szereplőjük „Violetta” volt és ők balerinák szerettek volna lenni…

Scouts at Adrenalin Park 3

Ezután tovább követtük a piros turistajelzést és így jutottunk el célunkig, a Mikesi házakig, ahol az Adrenalin Park csapata már tárt karokkal várt. Miután mindenki megkapta saját védőfelszerelését, végigmentünk a beavató pályán. Türelmetlenül hallgattuk végig az utasításokat, csak ezután kezdődhetett az igazi kaland: másztunk, hintáztunk, egyensúlyoztunk (vagy sem). Amikor éreztük, hogy a fizika törvényei legyőztek vagy a türelmünk elfogyott, egyszerűen feltettük csigánkat és átcsúsztunk az akadályokon, mintha egyszerű tiroli lenne. Mindenki képességei és határai szerint választotta a neki megfelelő pályákat, ezért páran kevesebb, páran több akadálypályán mentek végig. Függetlenül a leküzdött pályák számától, mindenkinek a legfontosabb az volt, hogy kellemes perceket töltött el a kalandparkban és élvezte a kihívást.

A legmerészebb tagok közül kettőnek (Basti és Luca) itt volt az ideje, hogy szintet lépjenek. Egy felemelő pillanat után búcsúztunk tőlük, ők elmentek az Alpinistákkal a Várhoz, hogy találkozzanak a felfedezőkkel… Mi hazafelé indultunk az Adrenalin Parkból, de az erdő szélén újabb meglepetésben volt részünk: Mihai elmondta a cserkészesküt és így igazi tagja lett a cserkészek nagy családjának. Isten hozott!

Scouts at Adrenalin Park

Forrás: www.scoutscluj.ro/proiectesiactivitati/39-aventura-la-adrenalin-park

***

Az Adrenalin Park csapata számára megtiszteltetés volt, hogy a Scouts az új cserkészévet kalandparkunkban köszöntötte. Öröm volt nézni a cserkészek odaadását és azt, hogy milyen fegyelmezetten követték az utasításainkat, elsajátítván e módon a biztonságos mászás technikáját.

Kedves cserkészek, tárt karokkal várunk legközelebb is! Addig is a cserkészinduló mellett szóljon az Adrenalin Park indulója is: Légy résen! Kalandra fel!