Az Adrenalin Park, Kolozsvár és környéke példaértékű kalandparkja gratulál a helybéli sportközösségnek az  Európa Sportvárosa 2018 cím elnyeréséért! 2014 óta aktívan részt vállalunk a tömegsport és a szabadtéri tevékenységek népszerűsítésében iskolákban, sportklubokban és különböző közösségekben.

December 6-án jelentették be, hogy az aktív sportéletnek, a helybéli sportinfrastruktúra-befektetéseknek és a tömegsportok támogatási politikájának köszönhetően Kolozsvár lesz egyike Európa Sportvárosainak 2018-ban.

Állandó közreműködésünk a futó, úszó, hegymászó, kerékpározó és túrázó közösségekkel gyümölcsöző kapcsolatnak bizonyult.

Az Adrenalin Park hisz abban, hogy a gyermekek és kiskorúak harmonikus fizikai és pszichológiai fejlődésében mindenféle sporttevékenység kell, hogy szerepeljen. A különféle sportklubok közötti együttműködés támogatása jegyében büszkén dolgoztunk együtt a Runners Club futóklubbal, a Clujul Pedalează/ Kolozsvár Teker klubbal, az Orca Úszóklubbal, a Román Hegymászó Szövetség kolozsvári fiókjával, az Erdélyi Kárpát-Egyesülettel (EKE) és több más szervezettel, hogy egy újszerű megközelítést hozzunk a gyermekek és fiatal felnőttek fejlődésében.

Gratulálunk a helybéli iskolák, gimnáziumok és egyetemek sporttanárainak is azért a nyitottságért, amellyel mozgósították a tanulókat és diákokat, hogy vegyenek részt egy másfajta sportos kalandban, az Adrenalin Parkban, a gyönyörű erdei környezetben.

Külön köszönettel tartozunk azoknak a szervezeteknek és egyesületeknek, akik szerepet vállalnak a falusi és városi hátrányos környezetben, vagy speciális igényekkel nevelkedő gyermekek aktív integrálásában, és egy felejthetetlen élményt nyújtanak nekik, amelyben magaslati kalandpályákon mászkálhatnak és szabadtéri csapatjátékokban vehetnek részt az erdőfeleki Bükk erdőben.

Több, mint 350 vendég vett részt az Európai Sportfővárosok és -Városok Szövetségének (ACES Europe – European Capitals and Cities of Sport) ceremóniáján, amelyen a kontinens legkiemelkedőbb sportközösségeit díjazták. A 40 átadott Sportváros 2018 és Sporttelepülés 2018 között első Szófia, Európa Sportfővárosa 2018-ban.

Közelednek a téli ünnepek, de mi alig várjuk a 2018. évi új kalandokat! Gratulálunk Kolozsvár sportközösségének! Kalandra fel!