Nagy örömünkre szolgál, hogy ha lejárnak a világjárvány miatt bevezetetett megszorítások, és végre kitárjuk az Adrenalin Park kapuit, a 2020-es hivatalos kalandszezont bővülő eszközkészlettel indítjuk.

A legnagyobb kalandot a Zerge névre keresztelt mobil mászófal jelenti. Tavaly már kipróbáltuk, összeszereltük, egy céges eseményre is elvittük, és alig várjuk, hogy az Adrenalin Parkban szervezett csapatépítőkön is bevessük.

A Bethlen Gábor Alap 2019 évi támogatásával beszerzett mobil mászófalnak három oldala van, ezen különféle nehézségi fokok szerint egyforma „térkép” szerint elhelyezett fogások vannak, így egyszerre akár három személy is indulhat rajta. Természetesen a biztonság ezen a kalandpályán is elsődleges: csak és kizárólag csak a kalandpark munkatársainak kíséretével, földről történő biztosítással vehető igénybe.

A mobil mászófal rendeltetése szerint egy vicces, fesztiválokon nagyon népszerű kihívás lebonyolítására is alkalmas: biztosan láttatok már sörösládából épült tornyot, amit a rajta kapaszkodó adrenalinfüggő fiatalok építenek maguk alatt. Nagyon látványos, izgalmas jelenet a nézők számára is: a kalandpark Zergéjén eddig egy hölgy tartja a rekordot, aki 26 ládát sikerült egymásra helyezzen.

Köszönjük szépen a Bethlen Gábor Alapnak, hogy támogatásukkal Zerge, a mobil mászófal a hagyományos sziklamászás élményét hozza el az Adrenalin Parkba. Bízunk benne, hogy a Katicabogár, a Nyuszt, a Sárkány, a Vadmacska, a Fekete Párduc, a Sólyom és a Denevér mellett ez az akadálypálya is sok gyerek és sok felnőtt kedvence lesz!

Rövid technikai leírás:

A mászófal oldalainak mérete 1,5 m x 6 m.

  • A falak egyedi, mászó falhoz tervezett vasszerkezetet kaptak (vastag falu zártszelvény, szögvas), minden rész a statikai számításoknak megfelelő, a falhoz tartozó alkatrész- és a gyártás folyamata bizonylattal rendelkező minőségi anyagból készült.
  • A burkolat gőzölt és impregnált rétegelt lemez, valamint fenyő deszkából készült.
  • A rétegelt lemezen 20 cm x 20 cm elrendezésben furatok találhatóak, a furatokra rögzíthetőek a műfogások. (a 48 m2-es mászó falon 1200 pontban lehet műfogásokat elhelyezni).
  • Műfogások – négyzetméterenként 5 darabot – helyeztünk el. Igény esetén lehetőség van a fogások kiválasztására.

Több különböző nehézségű útvonallal rendelkező mászó pályarendszer, emelkedő és süllyedő pályarészekkel.

A létesítmény megfelel minden szükséges szabványnak.