Az Adrenalin Parkban környezetvédelmi megfontolásból léthozott részleteket és a tájba szervesen belesimuló építkezési megoldásokat figyelhetünk meg. A menedékház organikus építészetétől a helyi állat- és növényvilág megismerését célzó oktató játékokig vagy a mindennapi tevékenységet fenttarthatóvá tévő megoldásokig az Adrenalin Park filozófiája, hogy saját példája és a bevált gyakorlat szerint neveljen. Bejegyzésünkben a környezettudatos vízgadálkodást, a víztisztítást és a víz-újrahasznosítást mutatjuk  be: a biológiai tisztítóállomást és az üledék visszavezetését a vízhálózatba.

Az Adrenalin Park összetett víztisztító és háztartási víz újrahasznosító berendezése a legmagasabb minőségi és biztonsági víztisztítási és környezetvédelmi standardok szerint működik.  A lefolyó minőségi paraméterei lehetővé teszik a víz újrahasznosítását vagy a talajba történő visszavezetését, ésszerű és hatékony körülmények között.

Felépítése és működése szerint a víztisztító berendezés hatékony környezetvédő termék: tilos vegyi anyagok és dihidrogének használata, mivel ezek akadályozzák a víz biológiai tisztítását, a baktériumok hatásának csökkentését, így a teljes folyamat környezetvédő. 

A berendezés működését egy mikroprocesszor irányítja és optimalizálja: ellenőrzi a tisztítási folyamat öt szakaszát, a feltöltést, levegőztetést, ülepítést, a tisztított víz kivezetését és az üledék kitakarítását.

A berendezés a tisztított vizet egy gyűjtőtartályba vezeti ki, ahonnan a vizet egy UV-sugaras higiénizáló berendezés pumpálja a mosdók víztartályába, minimálisra csökkentve ezáltal az ivóvízfogyasztást.

 Az Adrenalin Park a fenti berendezés működésbe helyezésével hozzájárul a környezetvédelemhez egy fenntartható komfort és életminőség biztosítása mellett, egy rendkívüli természeti környezetben. 

Akárcsak korábban, arra bíztatjuk a tanulókat és egyetemistákat, a pedagógusokat, szülőket és nagyszülőket, a látogatókat általában, hogy bizalommal kérdezzenek a projektről, arról, ahogyan dolgozunk, és hogyan járulunk hozzá egy egészséges és fenntartható, korszerű életstílushoz

A környezettudatos magatartás néhány egyszerű elv betartását követeli meg:

1.Takarékoskodunk a forrásainkkal: az Adrenalin Parkban arra törekszünk, hogy spóroljunk a villamos- és hőenergiával; igyekszünk a vízhozamot és a folyóvízfogyasztást szabályozni; a hulladékot szelektív módon gyűjtjük, és amit csak lehet, újrahasznosítunk.

2.Fenntartható módon használjuk a nyersanyagokat: amennyiben lehetséges, az Adrenalin Park működtetésére környezetkímélő, a szennyezést minimalizáló anyagokat használunk.

3.Egészséges életmódra bíztatunk: az Adrenalin Parkban és környékén szervezett tevékenységeinkkel arra összpontosítunk, hogy az aktív, egészséges életstílust népszerűsítsük, friss levegőn, a természetben. Ezen kívül a látogatók figyelmét felhívjuk a környezetre: a környék állat- és növényvilágára, a jellegzetes természeti jelenségekre.

4.Intelligens tervezettség: az Adrenalin Park menedékház organikus architektúrájának köszönhetően a kalandpark szervesen simul a környezetbe. Az építkezés során is tiszteletben tartottuk az szerves építkezés és a környezetvédelem elveit.

5.A hely egyedisége: az Adrenalin Park, a Bükk-erdő közepén a környék és a Felek-hegység egyedi elemeire hívja fel a figyelmet. Aktívan hozzájárulunk a környezet épségének megóvásához, a kalandparkba látogatók, a feleki biciklis- vagy gyalogösvények kirándulóinak környezettudatosságra-neveléséhez.

 Reméljük, hogy értékelik a környezet és a közösség iránti elkötelezettségünket, és szeretettel meghívunk a természetbe! Részletek a 0732040434 telefonszámon.