Nagy örömünkre szolgál az “Iskola Másként” országos program szervezőit és irányítóit kalandra és magaslati pályákon való mászkálásra hívni a Kolozs megyei Erdőfelek mellé, a Mikesi Házakhoz.  A 14 kalandpálya közül hármat 140 centiméternél kisebb gyermekeknek szántunk, tízet junior és felnőtt látogatóknak, egyet pedig csapatok részére.  Ezen kívül az élményt tetézhetik egy sétával az erdőfeleki Bükkben, egy biciklitúrával, ami érinti az Adrenalin Parkot is, vagy a természet szépségeit feltáró    „Az Ezer arcú természet csodái – interaktív játszóház” programmal, amelyet a BBTE Biológia és Geológia Karával közösen szervezünk.

Az “Iskola Másként” programja

Az “Iskola Másként” programot idén rugalmas menetrend szerint szervezhetik meg az iskolák: 5 munkanapot tart, és az iskolai közösségek döntik el, a következő két periódus közül melyik hetet választják a rendkívüli tevékenységek lebonyolítására:

2017 február 27. – március 31.

2017 május 15. – június 9.

Az kisiskolás, gimnáziumi, líceumi, szakiskolai és posztlíceumi diákcsoportok képviselőit arra kérjük, hogy további részletekért és időpontegyeztetésért keressenek fel bennünket az office@adrenalinpark.ro e-mail címen vagy a 0744179120 telefonszámon.

Az Adrenalin Park kínálata az “Iskola Másként” programra

1. Mászkálás a magaslati kalandpályákon

Aránylag új szabadidős tevékenység Romániában a magaslati kalandpályákon, fák között mászni és tiroli drótsordronyokon suhanni. Ez a tevékenység a fiatalok számára verhetetlen tanulási és önismereti gyakorlat.

Az iskolások és a diákok a következőket sajátítják el:

 • A technikai felszerelés használata: hegymászó hám, karabinerek és csigák
 • Biztosítási módszerek és biztonsági szabályok
 • Tiroli drótkötélpályákon való haladás és síklás szabályai
 • A kalandpályákon való önálló haladás

2. „Az Ezer arcú természet csodái – interaktív játszóház” program

Az “Apáthy István Egyesület”,  az Adrenalin Park és a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Biológia és Geológia Kara által közösen, a Kolozsvári Polgármesteri hivatal támogatásával szervezett „Az Ezer arcú természet csodái – interaktív játszóház” új megközelítést jelent a természettudomány és környezet értékeinek felismerésében.

A program keretében a fiatalok a következő új ismeretekkel gyarapodnak:

 • Megismerik a Feleki hegység és a Bükk sajátos növény- és állatvilágát
 • Környezetvédelem és környezettudatosság
 • Az elemző és vizsgáló felszerelések használata: nagyító, mikroszkóp, távcső

3. Az Adrenalin Park csapatjátékai

Gimnáziumi és líceumos diákok számára csapatjátéksorozatot szervezünk, ezáltal felfedezhetik és tudatosíthatják:

 • a csapat fontosságát
 • a tervezés fontosságát
 • a kommunikációs és együttműködési módszereket
 • a térben való tájékozódás módszereit

 

4. Kirándulás és hegyi kerékpározás

A kis kalandvágyók élményét kiegészíthetik és gazdagíthatják a csoportvezetők, ha a kalandparki programot egy erdei kirándulás vagy egy biciklis túra részévé teszik. Az Adrenalin Parkba vezető ösvényeket turistajelzésekkel látták el, és minden korosztály sikeresen megtette már ezt az utat. Persze sok minden múlik az aznapi időjáráson.

 

 

5. Kulináris élmény: hagyományos fogások vagy piknik az osztálytársakkal az Adrenalin Park teraszos vendéglőben

A kirándulás fontos mozzanata lehet az Adrenalin Kalandparkban az ebéd elfogyasztása a teraszos étteremben. Egyénre szabott csoportos menűt kínálunk a résztvevők száma és menüválasztása függvényében, gyerekadagokkal és a kedvezményes árazással. Választhatnak a hagyományos ételek közül (gulyás, hagyományos levesek) vagy a korszerű menüből (a fantasztikus Adrenalin Park hamburgerek közül, például). Minden fogás ízletes, és az Adrenalin Park legfiatalabb vendégei is imádták.

 

 

6. Bevezetés a környezettudatos életformába

Mivel az Adrenalin Park része az erdei kalandpályákkal kiépített terület mellett egy erdei menedékház is, a létesítmény vezetett látogatása kitér a következő témákra is:

 • organikus építészet
 • magaslati kalandpályák
 • környezettudatos működtetési lehetőségek a természet közepén
 • környezetvédelmi megoldások

Ahhoz, hogy minél érdekesebb és minél vonzóbb programot alakítsunk ki kisiskolásoknak és nagyobb diákoknak, írjanak nekünk a következő e-mail címre: office@adrenalinpark.ro .