2014 augusztus 15.-től Kolozsvár európai szabványok szerint épült kalandparkkal is büszkélkedhet, ugyanis Tordatúr községben, a Mikesi házak mellett várja az aktív kikapcsolódásra vágyó vendégeit az Adrenalin Park. A Bükki erdő csendes menedéket nyújt a város zajától és most már magaslati kalandpályáknak is helyet ad. Az Adrenalin Parkban a vendégek rendelkezésére 12 akadálypálya áll, melyekből a család apraja-nagyja nehézségi szint szerint válogathat. Az aktív kikapcsolódás ösztönzésére a 2 gyakorló pálya mellett 3 gyerek pálya, 5 felnőtt pálya és 2 tiroli lecsúszó pálya épült.

A projekt a Nemzeti Vidékfejlesztési Program részeként Európai Uniós támogatásban is részesült: a befektetés teljes értéke 481.592€, melyből 197.711€ állami finanszírozás. A tervezést és a kivitelezést kalandparkokra szakosodott cégek végezték.

A magaslati kötélpálya-rendszer a fa meghatározott magassági szintjein kialakított, összetett ügyességi-, sport- és technikai feladatok, akadályok rendszere, melyhez elengedhetetlenül szükséges a kiépített és folyamatos leesés elleni biztosítási rendszer. A kalandparki akadály-elemek és feladatok úgy vannak kiépítve, hogy azok egyre összetettebbé és nehezebbé válnak, ez által fejlesztve a mozgáskoordinációt. Az akadálypályák használatához nem szükséges előzetes tapasztalat, a helyszínen minden vendég kiképzésben részesül. A pályák leküzdése során felmerülő kihívások teljesítésével a vendégeknek sikerélményben lesz részük, saját korlátaikat lépvén túl ez által.

A gyerek kötélpályák esetében a játékok felmérésénél az alapelv az, hogy a szülő biztonsággal végig kísérhesse gyerekét a számára kijelölt útvonalon. A gyerek pályák különböző nehézségű szakaszokat foglalnak magukban, melyek kisebbek és nagyobbak számára egyaránt kihívást jelentenek, de ugyanakkor élvezettel leküzdhetők. A biztonságtechnikai felszerelések méretezése miatt a játékok 3 éves kortól, maximum 140 cm magasságig használhatóak. A gyerekek feladatokat kb. 1 m magasságban, folyamatos leesés elleni védelem mellett, speciálisan ehhez a tevékenységhez kifejlesztett, védőeszközök viselésével oldják meg.

Az Adrenalin Park csapatának elsődleges célja a vendégek biztonsága. A kalandparkos szabadidős tevékenységnél, speciális hegymászó felszerelések használunk, melyek az UIAA (Nemzetközi Hegymászó Szövetség) által ellátott minősítéssel rendelkeznek. A felszerelések a világszinten elismert PETZL alpintechnikai gyártótól származnak.

Célunk az volt, hogy az emberek több időt töltsenek a természetben és ugyanakkor aktív tevékenységeken vegyenek részt, melyek a mozgáskoordinációt és az ügyességet is fejlesztik.  Az Adrenalin Park könnyen megközelíthető, de ugyanakkor elég messze van a város zajától ahhoz, hogy a fiatalok, családok és az idősebb korosztály is együtt tölthesse szabadidejét, legyen az hétköznap, vagy hétvége. Elsősorban arra gondoltunk, hogy olyan nem szokványos tevékenységekre adjunk lehetőséget, amelyek bevonják a család minden tagját. Ezt az irányelvet követve még számos programot tervezünk, de mindezt csak a megfelelő időpontban tudhatják meg az érdeklődők, követve az Adrenalin Park hivatalos oldalát.” – nyilatkozta Szélyes Éva, az Adrenalin Park igazgatója.

A kalandpark és az ehhez tartozó vendéglátó épület kivitelezése 2014 júliusában kezdődött és két szakaszban fog lezajlani. A projekt befejezésére 2015 augusztusában kerül sor.

##

További információkért kérjük írjon email címünkre: office@adrenalinpark.ro