În curând începe școala! Conform comunicărilor oficiale din partea Ministerului Educației, perioada de organizare a programul național „Școala altfel” și a programului „Săptămâna Verde” a fost stabilită între 11 septembrie 2023 și 26 aprilie 2024. Așadar, invităm cadrele didactice să programeze din timp ieșirile de clasă la Adrenalin Park! Echipa noastră vă stă la dispoziție cu activități în natură cu accent pe dezvoltarea unui stil de viață activ, în armonie cu natura!

Școala Altfel 2023/2024 la Adrenalin Park

Echipa Adrenalin Park are o experiență de 9 ani în organizarea activităților pentru copii, sub egida programului “Școala Altfel”.

Scopul major al implicării colectivelor de elevi în activitățile de aventură de la Adrenalin Park este de a le deschide orizontul spre un stil de viață activ, incluziv, sustenabil și în armonie cu natura.

Obiectivele specifice sunt:

  • Dobândirea de noi cunoștințe și îndemânări prin inițierea în parcurgerea traseelor de aventură
  • Descoperirea meseriilor și oportunităților profesionale oferite de turismul de aventură în mediul rural
  • Înțelegerea mdoului în care un obiectiv turistic și de agreement poate funcționa sustenabil cu respect față de mediul înconjurător și față de cultura comunității din care face parte

Caracterul interdisciplinar al activitaților practicabile la Adrenalin Park în cadrul programului “Școala Altfel” este un argument solid pentru organizarea ieșirii de clasă la parcul de aventură. Copiii sunt angrenați în activități ce le stimulează atât motricitatea cât și flexibilitatea mentală. Totodată, intră în contact cu principiile de bază ale protecției mediului și ale dezvoltării unei aactivități sustenabile.

Abordarea inovativă rezultă din scoaterea elevilor de orice vârstă din zona de confort și implicarea pe circuitul de jocuri de echipă ce stimulează colaborarea, comunicarea, planificarea și rezolvarea unor obstacole atent pregătite.

Creativitatea si originalitatea activităților făcute de elevi la Adrenalin Park rezultă din modul în care aceștia reușesc să depășească obstacolele, dar și din materialele prin care elevii își pot relata experiența trăită aici: compunere liberă, poezie, eseu, picture, fotografie, film sau animație.

Gradul de implicare a elevilor în activitățile de aventură este maximal. Curiozitatea lor față de traseele de aventură, abilitățile proprii și tehnici noi de progreseie sunt o reală inspirație pentru adulți. În plus, elevii de gimnaziu și liceu pot fi deja implicați în partea de organizare: cum fac o rezervare? Cum anunț grupul? Cum organizăm trabsportul? Cine face fotografiile de grup? Cum ne împărțim pe echipe? Etc. Echipa Adrenalin Park răspunde cu drag elevilor, desigur aceștia fiind coordonați de cadrele didactice pe parcursul întregului process.

Sustenabilitatea este o temă larg dezbătută alături de copiii dornici să afle cum funcționează un parc de aventură în mojlocul unei păduri și în mijlocul unei comunități rurale. Elevii vor învăța despre sezonalitate, despre implicarea în acțiunile locale, despre curățarea pădurii din jur și despre îngrijirea clădirii cu arhitectură organică și a teritoriului parcului de aventură, despre pregătirea profesională continuă a echipei.

Dacă doriți ca și elevii școlii voastre să descopere beneficiile activităților de aventură în natură, vă invităm să ne solicitți oferta prin formularul de rezervare. https://www.adrenalinpark.ro/rezervare/

Săptămâna Verde 2023/2024 la Adrenalin Park

Porgramul „Săptămâna verde” din România a fost gândit ca o platformă educaţională din domeniile ştiinţă, tehnologie, inginerie, arte şi matematică (STIAM), ce oferă un context de experimentare în care atât cadrele didactice, cât şi preşcolarii/elevii sunt încurajaţi să îşi manifeste creativitatea şi să îmbine, într-un mod atractiv, teoria cu aplicaţiile acesteia în viaţa cotidiană.

La Adrenalin Park, prin intermediul activităților de aventură pe trasee construite special pentru cei mici, pentru juniori și pentru adulți, atât elevii cât și cadrele didactice vor putea experimenta libertatea de mișcare în natură oferită de tehnologiile contemporane de deplasare între copaci, de asigurare și autoasigurare pe diferite elemente de joc.

În plus, vor putea descoperi un obiectiv turistic rural, cu arhitectură organică ce funcționează cu ajutorul unor sisteme avansate din punct de vedere energetic și de recirculare a apei.

După activitatea fizică de aventură, partea creativă va putea fi continuată la școală, prin realizarea de expozee literare, lucrări artistice și dosare științifice.

Pentru a vă bucura de experiența Săptămânii Verzi la Adrenalin Park, de lângă Cluj, vă invităm să solciitați direct o programare: https://www.adrenalinpark.ro/rezervare/

Programări grupuri școlari și preșcolari

Fie că este vorba despre preșcolari sau școlari, echipa Adrenalin Park este pregătită să adapteze activitățile la vărsta copiilor și la abilitățile lor concrete. Monitorii parcului de aventură colaborează direct cu cootrdonatorii didactice, astfel încât să se asigure organizarea optima a ieșirii.

Ne puteți transmite detaliile exacte prin formularul de rezervări sau prin e-mail la adresa office@adrenalinpark.ro