Hamarosan kezdődik a tanítás! Az Oktatási Minisztérium közleménye szerint a nemzeti Iskola másként és Zöld hét akár 2023. szeptember 11-én is elkezdődhet, és 2024. április 26-ig lehet megszervezni. Kedves pedagógusok, szeretettel várjuk jelentkezéseteket, foglalásotokat, hogy idejében és hatékonyan szervezzük meg az osztályotok kirándulását az Adrenalin Parkba! Csapatunk több programjavaslattal tud hozzájárulni a természetközeli, egészséges, aktív éléetmód népszerűsítéséhez!

Iskola másként 2023/2024 - Zöld hét - Afrenalin Park - Kolozsvár

Iskola másként az Adrenalin Parkban, 2023/2024-ben

Az Adrenalin Park csapatának kilenc éves tapasztalata van az Iskola másként-rendezvények megszervezésében.

Fő célunk a diákközösségek bevonása az Adrenalin Park élmény-progrtamjaiba és nyitottá tenni őket egy aktív, befogadó, fenntartható és természtközlei életformára.

Egyedi célkitűzéseink:

  • Új ismeretek, készségek és tapasztalatok elsajátítása a kalandpályák teljesítésével
  • A vidékli turizmus lehetőségeinek feltásársa és pályaképorientácció szabadidőprogramok szervezése terén
  • Egy vidéki idegenforglmi létesítsmény környezettudatos, fenntartható működtetésének bemutatása

Interdiszciplináris jellege miatt az Adrenalin Park teljes szolgáltatáscsomagja ideális az Iskola másként hét megszervezésére, ezért ez egy erős érv, amely a klanadpark mellett szól, ha választanotok kell az osztály számra megfelelő helyszínt. A diákokat olyan feladatokat kell elvégezzenek, amelyek úgy a motorikus készségeiket, mind a mentális készségeiket fejleszti. Ugyanitt találkoznak a környezetvédelem és a fenntartható kereskedelmi tevékenység fogalmával.   

Innovatív jelleg: a kalandpályák és a többi szabadtéri tevékenység minden korosztályú gyermeket kimozdít a komfortzónájából és részt kell venniük a csapatfoglalkozáson, amely a az együttműködési, kommunikációs, tervezési és problémagoldási készségeik fejlesztéséhez járul hozzá.

Kreativitás és eredetiség: az Adrenalin Parkban végzett tevékenység sikerét az határozza meg, hogyan sikerül teljesíteniük az akadálypélyákat, de az is, hogyan, milyen „nyelven” tudják elmesélni az itt szerzett élményeket: fogalmazás, vers, esszé, festmény, rajz, fotók, film vagy animáció.

A tanulók bevonása a tevékenységekbe maximális. A kisebbek és nagyobbak is kíváncsiak a kalandpályákra, saját képességeikre és nyitottak új technikák elsajátítására, hogy ügyesebben, gyorsabban teljesítsék a feladatot. A középiskolások már a szervezésbe is bekapcsolódhatnak: tanulmányozhatják a fogalalási lehetőségeket, megtanulhatják, hogyan kell előjegyeztetni a csoportot, foglalkozhatnak a szállítás megoldásával, a csoportkép megszervezésével, az osztály felosztására kisebb csapataokra stb. Az Adrenalin Park csapata szívesen válaszol a diákok kérdéseire. Tremészetesen az osztályfőnökök felügyelete mellett történik a szervezés.

A fenntarthatóság egy olyan kérdés, amiről érdemes elbeszélgetni a gyermekekkel, akik az Adrenalin Parkba llátogatnak. Megtudhatják, hogyan lehet működtetni az erdőben, egy kis vidéki település közelében egy kalandparkot, mit jelent a szezonalitás, hogyanlehet bekapcsolódni a helyi közöség kezdeményezéseibe, az erdő tisztntartásába, mit jelent az organikus építészet és hogyan készül fel a kalandpark szakszemélyzete.

Ha szeretnétek, hogy a ti osztályotok vagy az egész iskola az Adrenalin Parkba látogasson, és az itt elsajátítható készségekkel és ismeretekkel gyarapodjon az Iskola másként héten, töltsétek ki a jelentkezési űrlapot: https://www.adrenalinpark.ro/hu/foglalas/

Zöld hét az Adrenalin Parkban a 2023/2024 tanévben

A Zöld hét program a tudomány, a technológia, a mérnöki tudományok, a művészetek és a matematika oktatásában segítségül szolgáló kezdeményezés, amely keretet biztosít a kísérletezésre, tanárok és diákok együttműködésére, a kreativitásuk ösztönzésére és az eredmények, tapasztalatok visszafordítására a  mindennapi tevékenységekre.

Az Adrenalin Parkban a gyermekek, kamaszok és felnőttek számára kialakított akadálypályákon, élménytevékenységek során lehet megtapasztalni az erdőben töltöt idő örömét, a szabadtéri mozgás szabadságát: a fák között mozogni, haladni, a játékelemeke kúszni-mászni, ugrálni, az önálló feladatteljesítés és adott esetben a korábban, akár más területen szerzett tapasztalatok felhasnzálása, mind hoizzájárulnak a sikerélményhez .

A Zöld hét keretében értékes megfigyelés is végezhető: a kalandpark menedékháza beépül a környezetébe (organikus építészet), napelemek használatával és a víz újrahasznosátásával figyelkünk oda környezetünkre.

A halyszni látogatás után a Zöld hét programja az iskolában folytatható: élményeiket a diákok irodalmi alkotások, kézőművészeti kiállítások vagy szakdolgozatok elkészítésével rögzíthetik

Ha szeretnétek, hogy a ti osztályotok vagy az egész iskola az Adrenalin Parkba látogasson, és az itt elsajátítható készségekkel és ismeretekkel gyarapodjon a Zöld hét program keretében, töltsétek ki a jelentkezési űrlapot: https://www.adrenalinpark.ro/hu/foglalas/

Kisiskolások és óvodások kirándulása

Akár iskolásokról, akár kisebb korcsoportról van szó, az Adrenalin Park csapata fel van készülve fogadásukra és a különféle érdekes program átalakítására, hogy ők is élvezzék, hogy találjanak számukra megfelelő kihívást, tanuljanak és ügyesedjenek. Munkatársaink közvetlenül az osztálypedagógusokkal egyeztetnek, hogy a legmegfelelőbb módon legyen megszervezve a kirándulás.

Minden részletet kitölthettek, vagy bármire rákérdezhettek ki a jelentkezési űrlap kitöltésével: https://www.adrenalinpark.ro/hu/foglalas/, vagy írjatok nekünk az office@adrenalinpark.ro e-mail címre!